top of page

OM OSS

Kontur Forlag er et uavhengig forlag som ble startet i januar 2007. Våre utgivelser er først og fremst knyttet til urban kunst og sub-kulturer. Vi går utradisjonelle veier og er opptatt av at våre utgivelser ivaretar den kreative og lekne bruken av kunst, litteratur, design og språk. Kontur Forlag har også ha en klar internasjonal appell, og flere av våre titler blir distribuert på det internasjonale markedet.


Gjenom vårt internasjonale nettverk har vi bygget opp en stor forlagskatalog som vi distribuerer de mest interessante titlene fra til bokhandlere, museum, gallerier og spesial- og designbutikker over hele landet.

 

 

 

 


HISTORIEN
 

Kontur Forlag springer ut av FatCap Productions som i hovedsak distribuerte utenlandsk hiphop- og gatekunstutgivelser til det norske markedet. Hovedsatsningsområdet frem til 2007 var følgelig innenfor hiphop og graffiti, og FatCap Productions produserte egne utgivelser som for eksempel FatCap, et magasin viet til norsk og internasjonal graffiti, og den populære T-bane skisseblokk.


Nå har vi imidlertid utvidet til generell forlagsvirksomhet, og vi vil i fremtiden gi ut alt fra kunstbøker til romaner og musikkrelaterte sakprosa.


Oktober 2007 lanserte Kontur Forlag sine to første utgivelser. Først ut var The Hip Hop Diary 2008, en hiphop-almanakk rettet mot ungdom og unge voksne. Boken inneholder informasjon om artister, utgivelser og merkedager innen hiphopens fire elementer: break, graffiti, dj’ing og rap. Den andre utgivelse var Hip Hop Amerika av journalisten og forfatteren Nelson George. Boken er Nelson Georges subjektive gjenfortelling av hiphopens historie, og boken handler om hans opplevelser, visjoner og syn på kulturen. Dette er den første boken om hiphopkulturen i USA som har blitt oversatt til norsk og utgitt i Norge.


Kontur Forlag er like utradisjonelle i sine markedsføringsmetoder som i sortimentet vårt, og vi kombinerer gjerne bokutgivelser med konserter, utstillinger og andre arrangementer for voksne, ungdom og barn.


For spørsmål og generell kontakt ang. innsending av manus, distribusjon, innkjøp, utsalgssteder etc., send e-post til:

 

kontakt@konturforlag.no

 

 

 

 

bottom of page